Terug naar alle blogs

Hoe moet je een Google bedrijfsprofiel aanpassen?

8 stappen om uw Google bedrijfsprofiel in te stellen


In dit artikel gaan we uitleggen hoe je je Google bedrijfsprofiel kunt aanpassen. Een correct en up-to-date Google bedrijfsprofiel is essentieel voor elk bedrijf dat online vindbaarheid en lokaal verkeer wil genereren. Het kan het verschil betekenen tussen een klant die naar uw concurrent gaat of naar uw bedrijf komt. Laten we zonder verdere vertraging beginnen met de stappen om uw profiel aan te passen.

Stap 1: Inloggen op Google Mijn Bedrijf

  • Ga naar de Google Mijn Bedrijf website.
  • Klik rechtsboven op 'Inloggen' en voer uw Google-accountgegevens in waarmee het bedrijfsprofiel is geregistreerd.

Stap 2: Kies uw bedrijf

  • Eenmaal ingelogd, ziet u een overzicht van uw bedrijfslocaties. Klik op de naam van het bedrijf dat u wilt aanpassen.

Stap 3: Navigeer naar de informatiepagina

  • In het menu aan de linkerkant klikt u op "Info".

Stap 4: Wijzig de gewenste gegevens

  • Hier kunt u verschillende aspecten van uw bedrijfsprofiel aanpassen, zoals naam, adres, telefoonnummer, openingstijden en meer. Klik op het potloodicoontje naast de informatie die u wilt aanpassen, voer de wijzigingen in en klik vervolgens op "Toepassen" of "Opslaan".

Stap 5: Foto's en video's toevoegen of wijzigen

  • In hetzelfde menu aan de linkerkant klikt u op "Foto's". Hier kunt u foto's van uw bedrijf toevoegen, verwijderen of wijzigen om een beter beeld te geven aan potentiële klanten.

Stap 6: Beheer en reageer op reviews

  • Onder het kopje "Reviews" kunt u zien wat klanten over uw bedrijf zeggen en hierop reageren. Dit is een uitstekende manier om engagement te tonen en eventuele problemen aan te pakken.

Stap 7: Controleer de wijzigingen

  • Na het aanbrengen van alle gewenste wijzigingen, is het verstandig om uw bedrijfsprofiel in een incognitovenster te bekijken. Dit geeft u een idee van hoe het eruitziet voor potentiële klanten.

Stap 8: Regelmatige updates

  • Het is een goed idee om regelmatig in te loggen en uw bedrijfsprofiel te controleren en bij te werken. Dit zorgt ervoor dat uw informatie altijd actueel en relevant blijft voor bezoekers.

Het aanpassen van uw Google bedrijfsprofiel is een relatief eenvoudig proces, maar het is cruciaal voor uw online vindbaarheid. Door de bovenstaande stappen te volgen, zorgt u ervoor dat klanten altijd de meest accurate en up-to-date informatie over uw bedrijf vinden. Veel succes!

Kom je er niet helemaal uit?

Loop je vast of heb je vragen over hoe je jouw online marketingstrategie naar een hoger niveau kunt tillen? DigiSwift staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Contact

INPLANNEN

arrow with curve
contact

vrijblijvend
Adviesgesprek?

Ontdek kosteloos en zonder verplichtingen welke online kansen er liggen voor jouw bedrijf.

Inplannen

INPLANNEN

arrow with curve