Terug naar alle blogs

In 5 Minuten Je Instagram Bedrijfsprofiel Aanmaken

In 5 Minuten Je Instagram Bedrijfsprofiel Aanmaken

Instagram is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de marketingstrategie van bedrijven. Een Instagram bedrijfsprofiel biedt unieke mogelijkheden om jouw merk te promoten, je doelgroep te bereiken en interactie aan te gaan met je volgers. Maar hoe maak je een Instagram bedrijfsprofiel aan? Volg deze stappen en je hebt binnen 5 minuten jouw bedrijfsprofiel opgezet!

Stap 1: Maak een Instagram-account aan

Als je nog geen Instagram-account hebt, begin dan met het downloaden van de app op je smartphone. Open de app en volg de instructies om een nieuw account aan te maken. Gebruik een e-mailadres dat je regelmatig controleert, want Instagram stuurt belangrijke informatie naar dit adres.

Stap 2: Schakel over naar een bedrijfsprofiel

Log in op je nieuw aangemaakte account en ga naar je profiel. Tik op de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek en kies voor 'Instellingen'. Scroll naar beneden en selecteer 'Account'. Kies vervolgens 'Overstappen naar professioneel account' en 'Bedrijf'.

Stap 3: Vul je bedrijfsinformatie in

Instagram vraagt je nu om je bedrijfsinformatie in te vullen, zoals je bedrijfscategorie en contactgegevens. Dit is belangrijk omdat het potentiële klanten helpt om meer over je bedrijf te weten te komen en hoe ze contact kunnen opnemen.

Stap 4: Verbind je Facebook-pagina

Voor een volledig ingericht Instagram bedrijfsprofiel is het aan te raden je profiel te koppelen aan een Facebook-bedrijfspagina. Dit biedt extra functies zoals Instagram Shopping en gedetailleerdere inzichten. Volg de stappen op het scherm om je Facebook-pagina te koppelen.

Stap 5: Optimaliseer je profiel

Nu je Instagram bedrijfsprofiel is aangemaakt, is het tijd om je profiel te optimaliseren. Zorg voor een herkenbare profielfoto, bijvoorbeeld je bedrijfslogo. Vul je bio in met relevante informatie over je bedrijf en voeg een link toe naar je website. Dit is je kans om een goede eerste indruk te maken!

Tips voor succes op Instagram zakelijk

  • Regelmatig posten: Consistentie is de sleutel tot succes op Instagram. Plan je posts en Stories regelmatig om je volgers betrokken te houden.
  • Gebruik hashtags: Hashtags vergroten het bereik van je posts. Gebruik relevante hashtags die aansluiten bij je merk en sector.
  • Interactie is belangrijk: Reageer op reacties en berichten van je volgers. Dit bouwt een relatie op en stimuleert meer interactie.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je snel en efficiënt een Instagram bedrijfsprofiel aanmaken en beginnen met het promoten van je bedrijf op een van de meest populaire sociale mediaplatforms. Instagram biedt een schat aan mogelijkheden om je merk te laten groeien; het is aan jou om deze te benutten!

Kom je er niet helemaal uit?

Loop je vast of heb je vragen over hoe je jouw online marketingstrategie naar een hoger niveau kunt tillen? DigiSwift staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Contact

INPLANNEN

arrow with curve
contact

vrijblijvend
Adviesgesprek?

Ontdek kosteloos en zonder verplichtingen welke online kansen er liggen voor jouw bedrijf.

Inplannen

INPLANNEN

arrow with curve